01 januari, 2009

Det efterlängtade kattåret 2009

2008 var året då vi bestämde oss och som tillfälligheter lades till tillfälligheter och vi första gången träffade en vacker sphynxkatt. En dräktig hona som efter några veckor skulle föda en fin kull med de allra underbaraste av små nakenfisar – däribland Oskar och Diesel – våra älskade små sphynxkillar.

Året 2009 blir året
när vi äntligen får bli inneboende hos dessa trevliga och roliga killar. 2009 blir familjens stora kattår – året då sphynxkillarna flyttar hem. Närmare bestämt fredag den 23 januari. Nedräkningen har härmed börjat och vi längtar så enormt massor efter att allt omvälvande, fantastiska och helt underbart roliga som det innebär att få tillökning i familjen av en katt.

Sakta men säkert lusar vi oss mot hämtdatumet - med betoning på sakta. Men för att fördriva tiden, pysslar vi med diverse trevlig kattplanering, köper bra saker såsom senast en trevlig plyschhammock som man hänger på elementet och vi läser hyllmetrar med intressanta kattböcker – både fakta och skönlitteratur. Just nu fnissar jag gott åt den härliga gamla boken "Katt i huset" av Doreen Tovey – en underbar skildring av en älskvärd och nyckfull siameskatt och sin tillgivna människofamilj. Läs den gärna – den är underbar!

Foto: ©Jellon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar