03 september, 2009

Vi laddar inför Gävle

Nu börjar vi ladda inför kattutställning i Gävle, som går av stapeln 12-13 september. Blir spännande att se hur Oskar har utvecklats sedan senaste utställningen då han gick upp i klassen kattungar. Nu är det dags för de stora killarna. Så vi får se hur det gått med till exempel öronen. De var perfekta då, men en liten risk fanns att han kunde "växa ur dem". Ja, det är som det är ..., att man kan växa ur sina öron ... Och så ska han ju ha byggt på sig lite bringa, blivit bredare och fått en lite rundare mage. Bredare ansikte och kraftigare nosbäddar. Som kattvalp blir de lätt lite gängliga, så det är intressant att höra vad domarna säger när det har gått 5 viktiga växtmånader. Har sett domarfördelningen och jag hoppas de är duktiga och trevliga, vilket de förstås är, men man är ju alltid lite nyfiken och spänd innan hur det ska bli. Oskars lätta solbränna efter sommarens utflykter, har äntligen börjat lägga sig, så han börjar återfå sina vita fält mot ögonen. Vi har smörjt in honom med solskyddsmedel för djur (Decubal) men ändå fick han lite mörkare ton i skinnet. Främst i ansiktet. Lilla sötnosen har myst i sommarvärmen.

Här spanar Oskar efter en smaskig fluga som retsamt flaxar uppe i taket.

Foto: Jellon

7 kommentarer:

  1. Han är ju en sån ståtlig kisse så kommer ju gå super på kattuställningen :)Får ta massa bilder så man får se hur det blir. Ska bli riktigt kul får oss och få se buren med det nya fin burskyntet :)

    SvaraRadera
  2. Du måste som sagt skicka bilder på ert läckert designade burskynke. Kommer bli hur fränt som helst jujje :-) 1000 kramar och en trevlig helg vännen

    SvaraRadera
  3. Lycka till i Gävle, ni kommer att ha så himla kul , Oskar fixar det galant! Ser fram emot "eftersnack" från Gävle o "Taktiksnack" inför Borlänge den 21:a. Ha det så kul i helgen! Marianne:)

    SvaraRadera
  4. Det kommer nog att gå jätte bra! håller tummarna! ;D

    SvaraRadera
  5. Det var jättekul att få se och klappa på er fina Oskar i Gävle. Hoppas det gick bra, och kommer gå fortsatt bra för Oskar på både utställningar och i livet!
    MvH Sara (hon som jobbar på sjukhus och inte ville klappa Oskar innan jag fick alcogel) ;)

    SvaraRadera
  6. Annichen: Hemma igen. Vi fick fick massor med härliga lovord. En lovande katt sa de - måste bara växa till sig lite. Lillkillen är ju bara dryga tio månader :-) Fick med oss två sköna certifikat hem. Hoppas nu på ett tredje och en titel.

    Zombie/Sara: Det var verkligen skoj att ses och att ni tog er tid vid våran varma och lilla Sphynxhörna :-) Det gick jättebra i helgen och han är ett finfint exemplar sa båda domarna, vilket gjorde att vi växte några centimeter till av pur stolthet :-) De är bara helt underbara dessa gosiga nakenfisar, ett stort, stort varmt hjärta och så otroligt kärleksfulla och mycket tillgivna. Han har hela dagen slappat och laddat efter helgens strapatser. Det tar på att vara på katt på resande fot :-) Ha det bra och vi kanske ses mer här på vår lilla blogg. //Märit

    SvaraRadera
  7. Marianne: Hoppas det gick bra ute i älgskogen. Ja det gick ju riktigt strålande, vi är sååååå stolta :-) Det blir verkligen jättekul att ses och snacka katt :-) Ser fram emot det, ha det så gott // Märit

    SvaraRadera