15 september, 2009

Sphynxarna på Gävle-utställningen

Det är alltid så roligt att få träffa andra Sphynxägare och deras ljuvliga små nakenfisar. Vi är fortfarande inte så många. En klar minoritet på kattutställningar. På lördagen i Gävle var det fyra Sphynxar som radades upp efter varandra på Gävletravet. Vi huserade längst in i det troligen varmaste hörnet i hela utställningen. Katterna gillade dock det illvarma, men vi tvåfotingar höll på att kvamna :-)

Det här är ligan som försvarade Sphynxarnas heder på Gestrikes kattutsällning 2009: överst till vänster en snygg juniorhanne S*Hewiras Halia, sedan den vuxna ståtliga hannen S*LuckyStreet Little Big Ant som kallades för Myran. Han snarkar gott och avslappnat i sin bur. Nertill vänster är våran kille Oskar, S*From Above Christmas Guy och slutligen den söta tjejen Stina med stamnamnet S*LyckyStreet Justina for Life. Stina satt i buren alldeles bredvid och det var klart intressant att nosa och spejja så gott det gick mellan de stadiga burväggarna. Ett gäng helt underbara skrynkliga mjukisar, som gjorde bra ifrån sig. På söndagen var Oskar tyvärr ende Sphynx. Hoppas verkligen att det ökar på i antalet.

Foto: Jellon

2 kommentarer:

  1. Åh vilka snyggingar! Jag hoppas också att ni blir fler - framför allt hoppas jag att jag får tag i en Sphynx nästa gång det ska kattutökas i det här hemmet. Dom är verkligen bedårande.

    SvaraRadera
  2. Dana: ja en liten mjuk och trevlig skrynklis skulle passa finfint i din härliga kattsamling :-) Vad vet man. Kanske Oskar eller Diesel får en snygg arvinge någon gång ...

    SvaraRadera