19 december, 2008

En behövlig tupplur då och då

Lille skrutte har sovit skön middagslur och vaknar sömndrucket till liv. Ingen kan sträcka sig så njutningsfullt som en katt kan. Han kniper ihop sina ögon och sträcker förnöjt och ordentligt ut sina små tigertassar. Skönt att sussa lite efter allt bus och stoj. Mmmmm nu ska det bli gott med lite fika på tuppluren, tänker han.

I morgon firar vi hela 7 veckors kalas för våra små älsklingstigrar. Det betyder att det nu är fem veckor kvar till de får flytta hem till oss ...

Foto: Jellon ©

4 kommentarer:

  1. De är verkligen så där underbart fulsöta de där rackarna!

    SvaraRadera
  2. Åååh, det är så man smäller av! De är såååå söta! Tänk att mina pojkar varit så där små en gång i tiden... Svårt att förstå.

    Ett tips är att vara stikt med mat/godis redan från början förresten - det är näst intill omöjligt att banta ner Sphynxar och Rexar. Min Kif är rund som ett ägg, stackarn. :-)

    SvaraRadera
  3. Finns Sphynxar naturligt, eller är de framavlade av människan?

    SvaraRadera
  4. Vera: Med betoning på underbart söööööta ;-)

    Dana: Ja, eller hur!!? Man är totalt upp-över-öronen förälskad i dessa myspuffar. Har man en gång träffat en sphynx live, så är man helsåld!!!
    Bra med tipset. Kan tänka mig att man annars skämmer bort dem och vill ge dem något extra, och då gör dem en björntjänst istället. Tack!!

    Helena: Det har alltid funnits hårlösa katter genom historien. De fanns bl a redan hos Aztekerna. Så det är intet nytt under solen. Det som ligger i grund för dagens Sphynx är tre hårlösa kattungar, som hittades på en gata i Toronto, Ontario 1978. 1 hane och 2 honor föddes av en långhårig helt vanlig bondkatt. Det var en sk recessiv gen (en sorts "hårlös gen" som finns hos alla men inte alltid syns). En arvinge korsades sedan med en Devon Rex. På den vägen är de. De är en skänk från ovan till oss som är allergiska. Funkar dock inte för alla. Men för mig och min dotter :-) Vi är överlyckliga!!

    SvaraRadera