26 november, 2008

Katten i reklamen

Detta är en reklambild för Mio Möblers julkampanj 2008 med ett svischade kattstreck i ena hörnet. Inte i fokus men trots det ser man den nästan först av allt. Det är många, många som kommit på just denna enkla och förföriska idén – att placera in en kisse i sammanhanget. Det blir så enormt trevligt på en gång. Du har säkert sett många reklamfilmer på TV som handlat om värme, energi, flyttföretag, mode, trädgård, inredning m m – där katten finns med och liksom vidimerar med sin blotta existens att här är det gott att vara. Det är godkänt. Toppen. Helt OK ... Ett smart drag från reklammakarna. För det ÄR hemtrevligt och katten ger verkligen en estetiskt feeling-good skimmer i helhetsbilden. Jag avslutar inlägget om reklamkatten med de redan kända orden från inredningsgurun Ernst Kirschsteiger, tillika husse till huskatten Gottfrid; ”När en katt ligger och sover i ett rum, finns det inte mycket mer för en inredare att göra där ...”.

Foto: Mio

4 kommentarer:

  1. Hehe, lite bättre fokus hade det gärna fått vara på kissen. Men så rätt så rätt, katter är lätt att märka på om de trivs eller inte.

    SvaraRadera
  2. Majsan: Ja, det var verkligen rörelse oskärpa på den rackarn :-) De är värdemätare som inte ljuger. Ha det så bra!! //Jellon

    SvaraRadera
  3. Apropå Ernsts ord; hm...det kan nog vara så, att ligger det en HUND och sover i ett rum, så behöver det städas någon annanstans i huset.
    Men jag älskar hundar ändå!

    SvaraRadera
  4. Lena: Ja, hund som katt – de är människans bästa vänner :-) Underbart med djur överhuvudtaget.

    En hårig katt = också städas någon annanstans i huset ... Men en nakenfis är speciell på den fronten :-D Ha det så bra! //Kramar Jellon

    SvaraRadera