19 november, 2008

Sphynx – en katt med personlighet

PERSONLIGHET Sphynxen har en obeskrivilig personlighet. Den älskar livet och är nyfiken på allt och alla. Går fram till främmande personer och hälsar på dom. Livliga och fylld med självförtroende. Har en stor intelligens. En del människor säger om Sphynxen att det är en del katt, en del hund, en del människa och en del clown. Sphynxen är mycket sällskapssjuk. Älskar att sitta på axeln, lägger sig runt nacken eller lägger sig i knäet så ofta det går. Och ger dig massor med pussar. Den kurrar och spinner nästan jämt. Och dess kärlek till sin familj är obegränsad. Hela katten är fylld med kärlek att ge till dej. Nästan alla allergiker klarar Sphynxen pga att den saknar päls och badas regelbundet. Men det gäller tyvärr långt ifrån alla kattallergiker. Det beror på vad man är känslig emot – pälsen, urinen eller saliven.

Källa: katter.nu Foto: Funnycats

5 kommentarer:

  1. Får man lov att önska grattis till killarna. Det lovar gott att de flesta som är allergisk mot katter klarar av dessa spännande varelser. Med andra ord, så kan jag fortfarande besöka er i ert underbara hem. Dessutom grattis till de 2 åren i huset.

    SvaraRadera
  2. Festligt nog är beskrivningen av Sphynxens personlighet och olika delar exakt den samma som man säger om den Tibetanska terriern!Då kan du förstå min sorg efter Wilma som dog för ett år sedan efter 11 innehållsrika år, efter att först ha drivit mig till vansinne (speciellt på tävlingsplanen ) men sedan blivit en del av mig, när jag äntligen lät henne vara den hon var:Tibetansk terrorist, asiat och fullkomligt sin egen!

    SvaraRadera
  3. Anonym?: Tackar – det ska bli så himla mysigt med en ny familjemedlem. Ja, det verkar vara ett mirakel att det faktisk funkar med den här katten och allergin!!! Vem du nu är anonyme skrivare :-), men ja, det ska inte vara någon fara med besök även i framtiden ...

    Lena i jämtland: Men va roligt att katt och hund ändå är så pass lika i kynnet och sin starka personlighet. Läckert! Åh jag förstår att du saknar Wilma något alldeles oerhört. Roligt med din beskrivning av att bli driven till vansinne för att i nästa stund – denna människans bästa vän – vara en del av dig själv. Ska lyssna till dina ord om att låta individen vara just den personligheten den är. Kram och godnatt, Lena. Märit (P.S. Jag återkommer om "Den blå skogen", kanske framåt helgen). Pling!!

    SvaraRadera
  4. grattsi. är de verkligen nånting för nån som är allergisk?? Många jag känner som skulle älska er hemsida..

    SvaraRadera
  5. Skimmer: Jo den kan funka för nån som är allgerisk. Funkar inte för alla men för väldigt många. Kul att höra att hemsidan uppskattas :)

    SvaraRadera