28 maj, 2009

Gris-nit

När jag är ute med Oskar i solskenet och därtill försöker dokumentera hans nyfikna framfart, får man allt hänga med i full galopp. Precis som tidigare, fastnar oftast bara en del av katten på bild, typ bara svansen eller så är det en katt i svår oskärpa som blir resultatet :-)

Den här bilden tycker jag dock är kul i sin rörelse – en krumbukt. Den illustrerar jakten på en virrig fluga. Barnvisan Prästens lilla kråka med texten "än slank han hit och än slank han dit ..." passar bra. En "gris-nit" och full rulle åt ett håll, sedan en ny gris-nit och hundra knyck åt det andra hållet. Han är verkligen roande att se på. Efter en sådan här intensiv jaktdag, ligger han gärna och slumrar under filten ett par rediga timmar ...

Foto: Jellon ©

2 kommentarer:

  1. Ja, djurfotografi har sina sidor måste man tillstå... Vet precis hur det är att bara få med svansar och man SVÄR över dessa digitalkameror med fördröjning. Man får gissa sig till var hundarna kommer att befinna sig om flera sekunder. Pröva det när jyckarna har sin "springa-runt-busken-lek" i 100 knutar!
    Ha en skön Pingst!

    SvaraRadera